Trostruki užitak


Sastojci
Biskvit:

  • 20dkg secera
  • 2 zlice prezle
  • 6 bjelanjaka
  • 3 zlice brasna
  • 15dkg mljevenih oraha

Krema:

  • 6 zutanjaka
  • 20dkg secera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7dl mlijeka
  • 25dkg margarina
  • 100 g cokolade


Priprema
1.
Kremu kuhati i u mlaku dodati margarin, pa podijeliti na 2 dijela.

2.
U prvi dio staviti 100 grama mlijecne cokolade, a drugi ostaviti kakav je.

3.
Biskvit premazati zutom kremom.

4.
Na zutu kremu posloziti Petit kekse umocene u mlijeko (ili crnu kavu).

5.
Na poslozene Petit kekse dodati cokoladnu kremu i posuti mljevenim orasima.

6.
Biskvit: umutiti sastojke i peci u velikom limu 15ak minuta na 180.

Comments