Sjeckani krastavci sa crnim lukom odlična salata za zimnicu



Super ukusna salata od krastavaca za zimu. Od ove količine izadje 7 tegli od 720 ml.

Potrebno je:


  • 4 kg krastavaca ( dužih i tanjih)
  • 500 gr crnog luka
  • 3 kašike soli
  • 6 kašika šećera
  • 2 dcl sirćeta 9% sirćetne kiseline
  • 2 dcl ulja
  • 1 kašika bibera u zrnu
  • 1 veza mirodjije ili peršuna


Priprema:

Krastavce dobro oprati i iseći tanko na kolutove.

Dodati crni luk seckan na tanke režnjeve, so, šećer, sirće, ulje, biber i seckanu mirodjiju.

Sve dobro izmešati i ostaviti da stane 4-5 sati da pusti tečnost.

Tegle staviti u rernu grejati ih 10 minuta na 100 stepeni.

Odstajale krastavce staviti u teglu.

Tečnost iz krastavaca staviti da provri i preliti krastavce.

Zatvoriti i pasterizovati ih u vodi 30 minuta od kad voda provri i ostaviti da se ohlade u vodi.

Comments