Trostruki užitak



Vjerujem da svaka "slastičarka" :-) voli i spravlja ovaj kolač i ima neku svoju verziju. Ovo je moja mala prerada, ali veliko zadovoljstvo…

Sastojci
biskvit

  • snijeg od 6 bjelanaca
  • 200 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 50 g prženih mljevenih badema
  • 50 g prženih mljevenih oraha
  • 50 g prženih mljevenih lješnjaka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice brašna
  • pola paketića praška za pecivo
  • petit keksi
  • 2 dcl mlijeka + 2 žlice dječjeg kakaa (+ rum, po želji!) :-)

krema


  • 9 dcl mlijeka
  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 3 pudinga od vanilije + 1 žlica brašna
  • 80 g maslaca
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 čašica (200g) slatkog vrhnja
  • čokoladna glazura
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 70 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica vode
  • 1 žličica šećera u prahu ili meda


Priprema

1.

Za biskvit u čvrsti snijeg od bjelanaca postepeno umiksati šećer, zatim lagano umiješati brašno, mrvice, prašak za pecivo i ulje, te na kraju mljevene orašaste plodove. Peći na limu obloženom papirom za pečenje (170*C).

2.

Za kremu u malo toplog mlijeka pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, pudingom i brašnom, zakuhati u preostalo mlijeko. U toplu kremu umiješati maslac, miješati dok se ne rastopi. U polovicu kreme umiješati istopljenu mliječnu čokoladu, u drugu polovicu umiješati istopljenu bijelu čokoladu. Čvrsto istući slatko vrhnje (po potrebi dodati šlagfix), te u svaku polovicu ohlađene kreme umiješati po pola količine tučenog vrhnja.

3.

Biskvit natopiti prokuhanim mlijekom s dječjim kakaom (Nesquik, Kraš Ekspres, Milka Drink i slično), premazati jednom kremom i posložiti kekse te ih kistom premazati čokoladnim mlijekom, ostaviti kratko da upiju mlijeko i premazati drugom kremom.

4.

Preliti čokoladnom glazurom čije ste sastojke otopili na pari.

5.


Ohlađen kolač rezati na kocke ili ploške.

Comments