Pecivo sa višnjom


Sastojci za testo: 

  • 500 g brašna, 
  • 1/2 kocke svežeg kvasca 
  • 220 ml mlakog mleka, 
  • 80 g otopljenog maslaca, 
  • 1 jaje 
  • 70 g šećera, 
  • prstohvat soli 

Sastojci za nadev: 

  • 150-200 g višanja dobro oceđenih, 
  • 100 g šećera, vanilija šećer (ako želite) 

Priprema:

1) mleko malo zagrejati (pazite, ne previše vruće, inače kvasac više ne može kasnije raditi ) Kvasac u mleku mešati da se otopi, dodati šećer i maslac.

2) Stavite u smesu s brašnom malo soli, i sve zajedno umesiti testo. Važno je da je testo glatko koje se ne lepi. Premestiti testo u pouljenu zdelu i prekriti kuhinjskom krpom ili prozirnom folijom i ostaviti oko. 60 minuta na toplom mjestu.

3) U međuvremenu napravite nadev: Višnje dobro ocediti i usitniti ,dodati šećer

4) Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik, zatim premazati s višnjama. Testo presaviti s lijeve i desne strane, tako da se dobije 3 sloja. rezati testo na oko 12-15 tankih traka.Uvrnuti spirale u krug i ostaviti jos desetak minuta.

5) Peći u rerni 12-15 minuta na 200 stupnjeva. Pečeno posipati prah šećerom

Comments