Sastojci za testo:
- 500 g brašna,
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 220 ml mlakog mleka,
- 80 g otopljenog maslaca,
- 1 jaje
- 70 g šećera,
- prstohvat soli
Sastojci za nadev:
- 150-200 g višanja dobro oceđenih,
- 100 g šećera, vanilija šećer (ako želite)
Priprema:
1) mleko malo zagrejati (pazite, ne previše vruće, inače kvasac više ne može kasnije raditi ) Kvasac u mleku mešati da se otopi, dodati šećer i maslac.
2) Stavite u smesu s brašnom malo soli, i sve zajedno umesiti testo. Važno je da je testo glatko koje se ne lepi. Premestiti testo u pouljenu zdelu i prekriti kuhinjskom krpom ili prozirnom folijom i ostaviti oko. 60 minuta na toplom mjestu.
3) U međuvremenu napravite nadev: Višnje dobro ocediti i usitniti ,dodati šećer
4) Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik, zatim premazati s višnjama. Testo presaviti s lijeve i desne strane, tako da se dobije 3 sloja. rezati testo na oko 12-15 tankih traka.Uvrnuti spirale u krug i ostaviti jos desetak minuta.
5) Peći u rerni 12-15 minuta na 200 stupnjeva. Pečeno posipati prah šećerom
Comments
Post a Comment