Biskvit:
- 6 jaja
- 6 zlica brasna i malo praska za pecivo
- 6 zlica secera
- 2 zlice kakaa
U jednoj zdjeli pomijesati zumanjce, secer, brasno s praskom i kakao.
U drugoj zdjeli umiksati snijeg od bjelanjaka i pomijesati sa sadrzajem prve zdjele.
Izliti u namasceni pleh i peci 20 minuta na 200 stupnjeva.
Krema:
- 6 dl mlijeka
- 8 zlica griza
- 5 zlica secera
- 20 dag margarina
- 50 dag svjezeg sira
Zagrijavati 6 dl mlijeka sa 8 zlica griza i mijesati dok ne zgusne, ohladiti i u to dodati smjesu margarina i secera.
Na kraju dodati i svjezi sir te smjesu staviti na biskvit.
Preljev:
- 2 pudinga od vanilije
- 7.5 dl soka od narance (kupljenog)
- 3 zlice secera (po želji)
Skuhati 2 pudinga od vanilije s 7,5 dl soka od narance i 3 zlice secera (po želji), pustiti da se smjesa malo ohladi te izliti ju na kremu.
Comments
Post a Comment