Miranda kolač


Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 zlica brasna i malo praska za pecivo
  • 6 zlica secera
  • 2 zlice kakaa


U jednoj zdjeli pomijesati zumanjce, secer, brasno s praskom i kakao.

U drugoj zdjeli umiksati snijeg od bjelanjaka i pomijesati sa sadrzajem prve zdjele.

Izliti u namasceni pleh i peci 20 minuta na 200 stupnjeva.

Krema:

  • 6 dl mlijeka
  • 8 zlica griza
  • 5 zlica secera
  • 20 dag margarina
  • 50 dag svjezeg sira


Zagrijavati 6 dl mlijeka sa 8 zlica griza i mijesati dok ne zgusne, ohladiti i u to dodati smjesu margarina i secera.

Na kraju dodati i svjezi sir te smjesu staviti na biskvit.

Preljev:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 7.5 dl soka od narance (kupljenog)
  • 3 zlice secera (po želji)


Skuhati 2 pudinga od vanilije s 7,5 dl soka od narance i 3 zlice secera (po želji), pustiti da se smjesa malo ohladi te izliti ju na kremu.

Comments