Draganin kolač


Biskvit:


  • 3 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 3 žlice mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 1 mala žlica praška za pecivo


Peći 20 minuta na 200 stupnjeva.

Nadjev:


  • 1 tegla višanja ili ledo voće (po želji)
  • 1/2 l vode + 3 žlice šećera + 3 žlice gustina


Krema:


  • 4 jaja (odvojiti bjelanjke i žutanjke)
  • 1/2 litra mlijeka
  • 150 g šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 1 želatina
  • 3 dl slatkog vrhnja


Skuhati kremu, žutanjke, šećer, puding u mlijeku.

U vrelu kremu dodati istučene bjelanjke + 4 žlice šećera i želatinu.

Kad se ohladi dodati umućemo slatke vrhnje.

Po kremi namrviti prethodno ispečenu koru lisnatog tijesta.

Comments