Biskvit:
- 3 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice ulja
- 3 žlice mlijeka
- 6 žlica brašna
- 1 mala žlica praška za pecivo
Peći 20 minuta na 200 stupnjeva.
Nadjev:
- 1 tegla višanja ili ledo voće (po želji)
- 1/2 l vode + 3 žlice šećera + 3 žlice gustina
Krema:
- 4 jaja (odvojiti bjelanjke i žutanjke)
- 1/2 litra mlijeka
- 150 g šećera
- 1 puding od vanilije
- 1 želatina
- 3 dl slatkog vrhnja
Skuhati kremu, žutanjke, šećer, puding u mlijeku.
U vrelu kremu dodati istučene bjelanjke + 4 žlice šećera i želatinu.
Kad se ohladi dodati umućemo slatke vrhnje.
Po kremi namrviti prethodno ispečenu koru lisnatog tijesta.
Comments
Post a Comment