Čokoladna torta


Žuti biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • vanilin šećer


Peći biskvit na 200 stupnjeva 20 minuta u kalupu 26 cm.

Tamni biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 1 žlica kakaa
  • vanilin šećer


Peći biskvit na 200 stupnjeva 20 minuta u kalupu 26 cm.

Orah biskvit:

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 8 žlica mljevenih oraha
  • 1 žlica oštrog brašna
  • vanilin šećer


Peći biskvit na 200 stupnjeva 20 minuta u kalupu 26 cm.

Krema:

  • 6 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 1 margarin
  • 200 g čokolade za kuhanje


Istopiti margarin. Istopiti čokoladu za kuhanje na pari. Umiksati jaja sa šećerom, dodati istopljenu čokoladu i margarin i ohladiti.

Žuti i tamni biskvit prerezati popola. Za biskvite je potrebno pripremiti 1 dcl mlakog mlijeka s žlicom kakaa. Svaki biskvit natopiti sa žlicom dvije da bude sočan.

Slagati u kalup jer je krema rijetka.

Žuti biskvit-krema-crni biskvit-krema- biskvit od oraha- krema- crni biskvit-krema - žuti biskvit

Premazati cijelu tortu ostatkom kreme.

Comments