Sastojci:
- 5kg paradaiza
- 2 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 2 ljute feferone ko voli ljuto
- 1 veza peršuna
PRIPREMA
Paradaiz preliti vrućom vodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila.
Paradaiz oguliti, samleti na mlinu za meso.
Mleveni paradaiz staviti u posudu dodati so, šećer, sitno seckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane( ko ne voli ljuto nek ne stavlja feferone).
Staviti da se kuva, kad provri kuvati 15 minuta i toplo pakovati u flašice.
Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji tako dok se ne ohladi.
Pre pakovanja feferone izvaditi (pojesti ko voli ljuto).
Ovu količinu mlevena paradaiza kuvam iz dva puta, zbog toga što boja ostaje lepša a kad je manja količina pri kuvanju manje se kuva i ostaje više vitamina.
Za pakovanje su podesne i boce od 7dcl sa širokim zatvaračem.
Comments
Post a Comment