Biskvit:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 3 žlice kakaa
- 1 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- Prašak za pecivo
Zaljev:
- 1 dl mlijeka
- 2 žlice šećera
Nadjev:
- 4 dl kiselog vrhnja
- 15 dag kokosa
- 1 dl slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
Preljev:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice šećera
- 4 žlice mlijeka
- 4 žlice kokosa
- 4 žlice maslaca
Priprema:
Izmiješajte jaja sa šećerom.
Uz miješanje polako dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i ulje.
Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
Pecite 15-20 minuta na 200 stupnjeva.
Mlijeko izmiješajte sa šećerom i prelijte po pečenom biskvitu.
Kiselo i slatko vrhnje pomiješajte sa kokosom i raspodijelite po kolaču.
Čokoladu, mlijeko, maslac i šećer zagrijavajte dok se svi sastojci ne sjedine u glatku kompaktnu smjesu.
Prelijte po kremi i pospite kokosom. Ostavite nekoliko sati na hladnom pa narežite na ploške.
Comments
Post a Comment