Kore:
- 300 g mekog brašna
- 300 g oštrog brašna
- prašak za pecivo
- 200 g margarina
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 1 kisela pavlaka (200ml)
Pomiješati brašno, jaja, pavlaku, prašak za pecivo.
Brašno pomiješati sa šećerom i margarinom i dodati ostalo.
Napraviti tijesto, dobro ujednačiti i staviti u frižider na hlađenje 2 sata.
Podijeliti na 5 dijelova.
Valjati dio po dio i peći na velikom plehu obloženim pek papirom.
Peći na 180 stupnjeva otprilike 12 minuta. Ispeći sve kore i ohladiti.
Fil:
- 1.2 l mlijeka
- 200 g šećera
- 10 kašika gustina
- 2 vanilin šećera
- 200 g margarina
Kremu skuhati i staviti da se ohladi.
Umutiti margarin i dodati kremu.
Premazati 4 kore a na petu staviti rastopljenu čokoladu.
Glazura:
- 200 g bijele čokolade
- 5 kašika ulja
Comments
Post a Comment