Sastojci
Za koru:
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 4 jajeta
- 130 g Menaž čokolade
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica vanilin šećera
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 70 ml slatke pavlake
- 130 ml mleka
Za krem:
- 400 g nutele
- 400 g krem sira
- 250 g seckanih lešnika
- 100 g napolitanki
Za glazuru:
- 200 g Menaž čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
1
Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promešati. Mešajući dodajte slatku pavlaku, mleko i sneg od belanaca.
2
Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje.
3
Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, seckane lešnike i izdrobljene napolitanke.
4
Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrejati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte.
Ukrasiti po želji.
Savet:
Ja sam ovu tortu pravila od duple mere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas. Pozdrav!
Comments
Post a Comment