Sultan sarma


Sastojci


  • 300g secera
  • 1 l mljeka
  • 100g putera
  • 60g gustina
  • 120g brasna
  • 4 velike kasike kakaa
  • 1 vrecica vanilin secer

I JOS:


  • 100g kokos
  • 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )



Priprema

U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .

U cetvrtastom plehu ( od rerne ) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u
frizideru da se hladi par sati !

Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide:

(1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga …..

dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .

Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum !

(Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem !

Posluživanje

Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …
prijatno !

Comments