Riba je jedna od najzdravijih namirnica i svaki nutricionista i lekar bi vam preporučio da vam bude redovna na meniju.
Kada probate ovaj recept sa skušom u kombinaciji sa pečenim krompirom, oduševićete se.
Sastojci:
- 1 kilogram smrznute skuše
- 1 kilogram krompira
- 150 ml belog vina
- 150 ml vode
- 150 ml maslinovog ulja
- 4 češnja belog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 5-6 zrna bibera
- 1/2 kašičica mlevenog bibera
- 1 grančica naseckanog peršuna
- 2 grančice ruzmarina
Priprema:
Odmrznite skušu, očistite je od iznutrica i operite.
Ocedite i posolite sa svih strana.
Posudu za pečenje premažite uljem.
Krompir isecite na kriške i složite po dnu posude.
Ribu postavite na krompir te ispecite u zagrejanoj rerni na 200 Celzijusa oko 20 minuta.
Dok se skuša peče, priprepmite preliv.
U odgovarajućoj posudi promešajte sve sastojke i ostaviti na vatri da proključa.
Zatim, nakon 20 minuta izvadite ribu i krompir prelijte vrelim prelivom.
Posudu s ribom i krompirom vratite još 15 minuta da se peče u rerni.
Comments
Post a Comment