Posna pita gužvara sa kupusom i heljdinim korama: Hrskava i neodoljiva



Preukusna pita od zdravih heljdinih kora!


Sastojci:


  • Kore od heljde
  • Manja glavica slatkog kupusa
  • 1 praziluk ili veća glavica crnog luka
  • 1 veća crvena paprika
  • ulje
  • so
  • biber



Uputstvo: 

Na ulju propržiti seckan praziluk i sitno seckanu papriku pa dodati izrendan kupus i dinstati oko 10 min.



Posoliti i pobiberiti. Možete po želji dodati malo mlevene paprike i beli luk.



Prvu koru raširiti na sto pouljiti je. Uzeti sledeću i zgužvati je kao harmoniku pa staviti preko i tako još dve jednu do druge. Između rasporediti prženi kupus, saviti ivice i uviti u rolat.



Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.



Ostaviti da se prohladi pa iseći i poslužiti!



Prijatno!

Comments