Poslastica od kestena koja ne narušava zdravlje: Napravite ovaj rolat i uživajte u slasnim zalogajima
Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!
Sastojci za koru:
- 3 kašičice brašna
- 3 jaja
- 4 kašičice šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašičice kakaa
- 1 kašičica meda
Sastojci za fil:
- 250 gr kesten pirea
- 100 gr maslaca
- 1 kašičica ruma
- 1dl slatke pavlake za šlag
- 1-2 kašičice šećera u prahu
- 1 kašičica namaza od lešnika
Natopiti biskvit u malo mleka, čokolade u prahu, rumu i šećera
Čokoladna glazura:
- 70 gr čokolade
- 1-2 kašičice ulja
Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med.
Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrejte na 180 C i stavite smesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta.
Ohladite kore i presecite ga na pola.
Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte.
Kore natopite s toplim mlekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.
Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lešnika. Dobro izmešajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi deo kore i premažite ceo rolat.
Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.
I preostaje vam da uživate bez griže savesti!
Setite se da je kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate.
Comments
Post a Comment