Poslastica od kestena koja ne narušava zdravlje: Napravite ovaj rolat i uživajte u slasnim zalogajima


Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!



Sastojci za koru:


  • 3 kašičice brašna
  • 3 jaja
  • 4 kašičice šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašičice kakaa
  • 1 kašičica meda


Sastojci za fil:


  • 250 gr kesten pirea
  • 100 gr maslaca
  • 1 kašičica ruma
  • 1dl slatke pavlake za šlag
  • 1-2 kašičice šećera u prahu
  • 1 kašičica namaza od lešnika



Natopiti biskvit u malo mleka, čokolade u prahu, rumu i šećera

Čokoladna glazura:


  • 70 gr čokolade
  • 1-2 kašičice ulja


Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med.



Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrejte na 180 C i stavite smesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta.



Ohladite kore i presecite ga na pola.



Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte.



Kore natopite s toplim mlekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.



Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lešnika. Dobro izmešajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi deo kore i premažite ceo rolat.



Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.



I preostaje vam da uživate bez griže savesti!



Setite se da je kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate.

Comments