Parena turšija od 10 kg paprike: Pored ove, ne treba vam nijedna druga salata za zimu



Domaća zimnica uvek je glavna zvezda svake trpeze



Sastojci: 


  • 10 kg crvene paprike, 
  • 600 g krupnije soli + za salamuru, 
  • 3 l sirćeta, 
  • 250 ml ulja, 
  • 15 g listova lovora, 
  • 15 g pimenta, 
  • 15 g bibera, 
  • 2 kašike meda, 
  • 4 korena rena.



Priprema: 

Paprike operite i odsecite drške.

Stavite marinadu od vode i sirćeta u odnostu 1:3 da provri.

Dodajte začine, so, ulje i med.



Paprike stavite u vrelu marinadu, ostavite ih 1-2 minuta da stoje u njoj, dok ne promene boju u narandžastu.

Ostavite da se ohlade.



Poređajte u tegle, u svaku dodajte komadić rena, pa prelijte hladnom salamurom (so rastvorena u vodi, na 5 litara vode ide 300 g soli).

Comments