I ako niste stručnjak za zimnice uspećete da napravite ovaj jednostavan recept. Ukoliko volite ljuto možete da probate varijantu sa ljutim paprikama i dobijete savršenu slatko-ljutu kombinaciju!
Sastojci:
- 1 kg šargarepe
- 2 kg paprike
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 l kuvanog paradajza
- 1 veza peršunovog lišća
- 200 ml ulja
- 200 ml sirćeta
- 100 g šećera
- 1 kesica bibera u zrnu
- 3 kašike soli
- 1 kesica konzervansa
Priprema:
Iseckati papriku na kockice, šargarepu na listiće i crni luk takođe na malo krupnije kockice.
U šerpu sipati ulje, sirće, konzervans, so i šećer pa staviti da se zagreje i istopi.
Kada počne da vri dodati seckanu papriku, šargarepu, luk, seckano lišće peršuna, biber u zrnu i kuvani paradajz.
Podesiti ringlu na srednju temperaturu pa kuvati oko 30 minuta.
Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.
Comments
Post a Comment