Lovačka salata: Začinjena zimnica je najlepši prilog uz meso


I ako niste stručnjak za zimnice uspećete da napravite ovaj jednostavan recept. Ukoliko volite ljuto možete da probate varijantu sa ljutim paprikama i dobijete savršenu slatko-ljutu kombinaciju!


Sastojci:



  • 1 kg šargarepe


  • 2 kg paprike


  • 2 veće glavice crnog luka


  • 1 l kuvanog paradajza


  • 1 veza peršunovog lišća


  • 200 ml ulja
  • 200 ml sirćeta


  • 100 g šećera


  • 1 kesica bibera u zrnu


  • 3 kašike soli


  • 1 kesica konzervansa


Priprema:



Iseckati papriku na kockice, šargarepu na listiće i crni luk takođe na malo krupnije kockice.



U šerpu sipati ulje, sirće, konzervans, so i šećer pa staviti da se zagreje i istopi.

Kada počne da vri dodati seckanu papriku, šargarepu, luk, seckano lišće peršuna, biber u zrnu i kuvani paradajz.



Podesiti ringlu na srednju temperaturu pa kuvati oko 30 minuta.



Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.

Comments