Kolač za svaku priliku
Sastojci:
- 600 ml mleka,
- 2 pudinga od vanile,
- 125 g margarina,
- 100 g šećera u prahu,
- 3 kašike kristal šećera,
- 100 g krema,
- 70 g crne čokolade,
- 4 čokoladne bananice,
- 36 komada četvrtastog keksa po izboru,
- 200 ml mleka za umakanje keksa.
Priprema:
Puding, kristal šećer i 100 ml hladnog mleka razmutiti, a ostatak mleka staviti da provri. Kad provri zakuvati razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre da se ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati u ohlađen puding, pa podeliti smesu na 3 dela.
U jedan deo staviti iseckane bananice i promešati, u drugi deo krem pa umutiti i u treći dodati otopljenu čokoladu, pa i taj deo umutiti.
Na tacnu poređati 12 keksova umočenog u mleko, pa naneti deo koji želite, pa opet 12 komada keksa, pa deo koji želite i treći red od po 12 komada keksa i treći krem.
Odozgo možete da ukrasite šlagom, otopljenom čokoladom, orašastim plodovima, ili da jednostavno završite trećim kremom.
Ostaviti preko noći ili nekoliko sati u frižideru da keks omekša, pa seći na kocke i služiti.
Comments
Post a Comment