Kremasta zebra torta: Neverovatan desert


Jednostavan recept i brza priprema nateraće vas da je stalno pravite


Sastojci:



Za koru: 


  • 2 jaja, 
  • 2 kašike brašna, 
  • 1 kašika kakaa, 
  • pola praška za pecivo, 
  • 2 kašike ulja, 
  • 2 kašike mleka + malo za prelivanje




Za fil: 


  • 1 l mleka, 
  • 4 kašike gustina, 
  • 6 kašika šećera, 
  • 2 vanilina šećera, 
  • malo ekstrakta vanile, 
  • 2 kašike kakaa, 
  • lešnici za ukras




Kalup prečnika 24 cm

Priprema:



Odvojite žumanca i belanca, u posudu sa žumancima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte ulje, brašno, kakao, mleko, i prašak za pecivo i sve pomešajte. Belanca umutite u čvrst šne i sve sjedinite.



Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.



Dok se kora peče pripremite fil. Podelite mleko na dva jednaka dela u dve posude. U obe posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao.



Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.



Na koru naizmenično sipajte beli i braon fil dok je potrošite smesnu.



Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je!



Prijatno!

Comments