SASTOJCI
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašno
- 1 šolja kokosovo brašno
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka ili jogurta
- 1 šolja griza
- po 1 kesica praška za pecivo i vanilin šećera
- 3 kom. jaja
Sirup
- 2 šolje šećera
- 1 šolja vode
- 2 kašike soka od limuna,narandže ili ružine vodice
PRIPREMA:
Umutiti jaja sa šećerom i dodati ostale sastojke.
Sipati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 200 stepeni oko 30 min.
U međuvremenu kuvati sirup od šećera i vode ,dok ne krene da ključa onda dodati sok od limuna i kuvati još oko 1-2 minuta.
Vreo kolač preliti sirupom i ostaviti da se dobro ohladi.
Seći na kocke. Ja sam koristila pola šoljice ulja ,a u sirup samo jednu šoljicu šećera i bilo mi je dovoljno slatko,što je stvar ukusa.U nekim receptima sam nalazila da se mogu rasporediti i celi bademi po kolaču pre pečenja. Šolja je standard 250ml.
POSLUZIVANJE:
Poslužiti uz kafu Baharat ,orijentalni recept za kafu aromatizovanu karanfilićem,cimetom
kardamomom i muskatnim cvetom.
Comments
Post a Comment