Jesen donosi svoje poslastice, a svakako jedna od najpoželjnijih je kesten.
Evo jednog recepta za kesten pitu čiji ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci za testo:
- 80 grama brašna
- 125 grama šećera
- 115 grama maslaca
- 1 jaje - žumance
- 1/2 kašike ekstrakta vanile
- 3 kašike vode
Za nadev:
- 2 jaja
- 500 grama kesten pirea
- 80 grama mlevenih oraha
- 200 grama tamne čokolade
- 120 grama maslaca
Priprema:
Zamesite sastojke za testo.
Za nadev penasto umutite šećer sa žumancima, a belance umutite u čvrst sneg.
U umućene žumance dodajte kesten pire i mlevene orahe, pa na kraju umešajte sneg od belanaca.
Uvaljajte tri četvrtine testa, te njim obložite plitki kalup za torte ili duboki kalup za krostate.
Namažite testo kremom od kestena.
Preostalo testo uvaljajte u tanki rolat i uvijte pitu.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180°C.
Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite pitu.
Comments
Post a Comment