Jelo koje osvaja na prvi zalogaj: Punjene rolnice u slaninici



Sjajan recept i jedan dobar predlog šta spremiti za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu  osvajaju na prvi zalogaj....


Sastojci:


  • 1 par pilećih grudi, 
  • 200-250 g suve slanine, 
  • 100- 150 g kulena, 
  • 150 g feta sira,
  •  suvi začin, so, biber, beli luk, kari


Priprema:



Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli i bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa izmešati.

Na sto stavite listove slanine, preko nje jedan parče izlupanog mesa. Na meso malo deblji sloj razmažite sir.

Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu.

Ređati u pleh u koji obavezno staviti foliju. Možete kda dodate krompir da se peče kao prilog.



Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 minuta, da lepo požuti.


Prijatno!

Comments