Po preporuci čuvenog doktora Oza, konzumiranje jabuke i tamne čokolade predstavlja "superhranu" koja se savetuje kao lek za prevenciju bolesti srca i krvnih sudova.
Naime, jabuka, a posebno njena kora, sadrži jedinjenje kuercetin, koje ima svojstva sprečavanja unutrašnjih upala krvnih sudova.
Ovu osobinu možete pojačati flavonoidima, kojih je puna tamna čokolada, a koji su jak antioksidans. Prema studijama, udruženi u ovoj kombinaciji, antioksidansi iz jabuke i tamne čokolade značajno smanjuju rizik od srčanih oboljenja i sprečavaju zakrčenje krvnih sudova.
Kombinacija se odnosi na neoljuštene, po mogućstvu neprskane, jabuke i tamnu čokoladu sa visokim procentom kakaa.
Zato ne oklevajte da pripremite ovaj dezert, jer ovo je jedna od retkih prehrambenih kombinacija koja je prava poslastica, a istovremno ima značajne efekte po zdravlje.
Recept: Jabuke isecite na kriške i umočite ih u tamnu čokoladu rastopljenu na laganoj temparaturi. Sačekajte da se čokolada ohladi i stvrdne i uživajte!
Naravno, tu su i bezbrojne druge kombinacije ove dve poslastice koje ostavljamo vama na maštu - pospite ih orašastim plodovima ili kokosovim brašnom za zdravu i dekorativnu varijantu, a ukoliko vam je izgled na prvom mestu, tu su i šarene mrvice.
Comments
Post a Comment