Da meso više nikad ne ispadne žilavo i suvo: Pre pečenja obavezno uradite ovo!



Mekano i sočno baš svaki put


Ako želite da vam meso više nikada ne ispadne suvo i žilavo, pre termičke obrade ga obavezno stavite da odstoji u marinadi!



Preporučujemo ovaj sjajan recept:



Sastojci: 


  • pola šolje maslinovog ulja, 
  • pola šolje piva, 
  • 1 kašika meda, 
  • 1 kašika soli, 
  • 3 čena belog luka.




Priprema: 

Oljuštite beli luk i gnječite ga dok ne postane kremast.

U njega dodajte maslinovo ulje i pivo, a zatim i med.

Sve lepo izmešajte.



Meso isecite na komade i prelijte marinadom. Ostavite da se marinira najmanje 3 sata, pa ga tek onda termički obradite.



Probajte i javite nam kako vam je ispalo!

Comments