Brzinski kiseli kupus iz tegle: Za 5 dana je gotov i savršen



Sastojci: 

  • kupus, 
  • šargarepa, 
  • so, 
  • celer, 
  • malo vode. 
Količina sastojaka zavisi od toga koliko tegli želite da napunite, a tegle treba da budu što veće.



Priprema:

Prvo očistiti kupus na sledeći način: svakoj glavici kupusa otkinuti gornja dva reda listova, dobro ih oprati i staviti cele na dno tegli. Ostali kupus iseći i pomešati sa narendanim šargarepama i naseckanim strukovima celera.

Kupus prekriti solju i pritisnuti u tegli do vrha. Postaviti po jedna kamen za pritisak u tegle i zaliti blago posoljenom mlakom vodom, koja treba da prekriva kupus u visini jednog prsta.



Staviti tegle u kuhinju na toplo, a grla pokriti dvostruko savijenom gazom i gumicom.

Nakon 4-5 dana kiseli kupus je spreman za konzumiranje!

Comments