Bajadera torta: Božanstvena kremasta poslastica bez pečenja


Ukus koji će vas raspametiti


Sastojci:


za koru


– 300 g mlevenog keksa
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje


za fil I


– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g  keksa
– 2 dl soka od narandže


za fil II


– 200 g mlevenih oraha
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga

Priprema:


Kora:


1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.


2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.


Fil I:


1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.


2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.


3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

il II:


1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.


2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.


Finalni postupak:


1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.


2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.


3. Prekriti keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.


4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

Comments